Magyar Hírlap (???)

Beköszöntő

Magyar Hírlap

ennek az újságnak a neve s magyar lesz s hírlap lesz továbbra is e szavak legnemesebb és legigazabb jelentőségében. Az a nagyszerű magyar újságírógárda, mely a Magyar Hírlap zászlója mellé sorakozott, tudatában van annak, hogy aki ma újságírásra vállalkozik nem lehet csupán a régifajta íródeák, az események szürke vagy színes feljegyzője, közönség szórakoztatója, untatója.

A magyar újságíró ma: hirdetője a régi dicsőségnek, harsonása a jövendő nagyságnak. A magyar újságíró ma: a nemzet katonája, aki pennájával harcol a nagy Magyarországért. A nemzet prókátora, aki szembeszáll a gonosz kártevőkkel, határainkon belül és túl. Mérnök és építőmester, lelkipásztor és orvos, tanító és költő, aki épít és serkent, megnyugtat és felemel. Szörnyű földrengés volt ez, mely összedöntötte a magyar nemzet évezredes részét a gonosz martalócok dúlták és fosztogatták még a romokat is. Újra fel kell építenünk mindent s ebben a munkában össze kell fognia mindenkinek, aki magyarul érez és gondolkozik s aki igazán hű fia a hazának.

Kettős irányú konszolidációra van szüksége a nemzetnek: erkölcsire és gazdaságira. Mindenekfölött erkölcsire – mert erős meggyőződésünk: ha sikerül a nemzetben megerősíteni a hitet és bizalmat jövője iránt, ha sikerül a lelkekből kiseperni a kishitűséget, a kétkedést, a gyűlölködést, ha sikerül belevinni az elmékbe, hogy Isten segítségével és a magunk munkájával visszaszerezhetünk mindent, amit elvesztettünk, akkor a gazdasági konszolidáció is megjön, megindul a termelő munka, visszatér a megnyugvás, a megértés, a megélhetés lehetősége,

S a magyar név újra szép lesz
Méltó régi, nagy híréhez…

A lelkek megerősítésének, felemelésének nagyszerű munkájából akarja mindenekfölött kivenni a maga részét a Magyar Hírlap. Elpusztíthatatlan optimizmusunkat, a magyar nemzet jövőjébe vetett rendíthetetlen hitünket kívánjuk hirdetni nap-nap után. Meg akarjuk értetni mindenkivel, hogy nincsen ok a kishitűségre, nincsen ok a kétségbeesésre.

És hirdetni fogjuk igazunk tudatában, hogy e nemzet nem fél senkitől és semmitől: fiaink honszeretete és békés munkája, megvalósult álmunk: a nemzeti hadsereg ragyogó pajzsának védelme alatt, mindent vissza fog szerezni, mert csak erőszak fosztott meg mindattól, amit elvesztettünk, de nem mondottunk le semmiről soha, semmiről és soha!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s