Magyar Hírlap (???)

Beköszöntő

Magyar Hírlap

ennek az újságnak a neve s magyar lesz s hírlap lesz továbbra is e szavak legnemesebb és legigazabb jelentőségében. Az a nagyszerű magyar újságírógárda, mely a Magyar Hírlap zászlója mellé sorakozott, tudatában van annak, hogy aki ma újságírásra vállalkozik nem lehet csupán a régifajta íródeák, az események szürke vagy színes feljegyzője, közönség szórakoztatója, untatója.

A magyar újságíró ma: hirdetője a régi dicsőségnek, harsonása a jövendő nagyságnak. A magyar újságíró ma: a nemzet katonája, aki pennájával harcol a nagy Magyarországért. A nemzet prókátora, aki szembeszáll a gonosz kártevőkkel, határainkon belül és túl. Mérnök és építőmester, lelkipásztor és orvos, tanító és költő, aki épít és serkent, megnyugtat és felemel. Szörnyű földrengés volt ez, mely összedöntötte a magyar nemzet évezredes részét a gonosz martalócok dúlták és fosztogatták még a romokat is. Újra fel kell építenünk mindent s ebben a munkában össze kell fognia mindenkinek, aki magyarul érez és gondolkozik s aki igazán hű fia a hazának.

Kettős irányú konszolidációra van szüksége a nemzetnek: erkölcsire és gazdaságira. Mindenekfölött erkölcsire – mert erős meggyőződésünk: ha sikerül a nemzetben megerősíteni a hitet és bizalmat jövője iránt, ha sikerül a lelkekből kiseperni a kishitűséget, a kétkedést, a gyűlölködést, ha sikerül belevinni az elmékbe, hogy Isten segítségével és a magunk munkájával visszaszerezhetünk mindent, amit elvesztettünk, akkor a gazdasági konszolidáció is megjön, megindul a termelő munka, visszatér a megnyugvás, a megértés, a megélhetés lehetősége,

S a magyar név újra szép lesz
Méltó régi, nagy híréhez…

A lelkek megerősítésének, felemelésének nagyszerű munkájából akarja mindenekfölött kivenni a maga részét a Magyar Hírlap. Elpusztíthatatlan optimizmusunkat, a magyar nemzet jövőjébe vetett rendíthetetlen hitünket kívánjuk hirdetni nap-nap után. Meg akarjuk értetni mindenkivel, hogy nincsen ok a kishitűségre, nincsen ok a kétségbeesésre.

És hirdetni fogjuk igazunk tudatában, hogy e nemzet nem fél senkitől és semmitől: fiaink honszeretete és békés munkája, megvalósult álmunk: a nemzeti hadsereg ragyogó pajzsának védelme alatt, mindent vissza fog szerezni, mert csak erőszak fosztott meg mindattól, amit elvesztettünk, de nem mondottunk le semmiről soha, semmiről és soha!

Hozzászólás