Napi Gazdaság (1991-2015)

napigazdasag8 napigazdasag7 napigazdasag6

Előzmény: Világgazdaság

1.évf. 1. = 54.sz. (1991. dec. 2.)-3.évf. 200. = 574.sz. (1993. aug. 31), utána: “Napi”

A Napi Gazdaság független, pénzügyi, üzleti napilap. Hazánk üzleti életének egyik legmegbízhatóbb hírforrása. Cikkeit szakszerűség, tárgyilagosság, és visszafogott hangnem jellemzi, amelyekkel a piaci döntéshozók, befektetők döntéseit támogatja. Szerzőinek felkészültségét több szakmai díjjal is kitüntették.

Történet

1991 Szeptember 17.-én jelent meg először, akkor még a Világgazdaság-ból kivált, Napi Világgazdaság címmel. A lap főszerkesztője ekkor Gyulai István volt. Később 1991. december 2.-től, Vince Mátyás főszerkesztősége alatt a lap nevét “Napi”-ra változtatták, a végleges Napi Gazdaság néven az újság csak 1992 januárja óta datálható, főszerkesztője pedig október 27.-e óta Dankó Ádám, aki megmarad tisztségében egészen 1999 október 1.-ig. A jelenlegi főszerkesztő 2006 óta, Korányi G. Tamás. 1993-ig az eredeti, Bécsi út 126-128 szám alatt található szerkesztőségben működött, csak ez év júniusában költözött át, jelenlegi, Csata utcai épületébe.

A Napi első száma

Megjelenés: 1991 dec. 2.

Főszerkesztő: Vince Mátyás

Bemutatkozás: “A mai naptól új lapfejjel és lapnévvel jelenünk meg: nevünk ezentúl egyszerűen NAPI. A névváltozás természetesen irányváltást is takar, de ez mit sem változtat azon a tényen, hogy továbbra is a régi VILÁGGAZDASÁG utódlapjának valljuk magunkat, felvállalva mindazokat a nemes tradíciókat, amelyek e lapnak megbecsülést és hírnevet szereztek az elmúlt két évtizedben. Váltásunk lényege: az eddiginél jobbat és többet adni Tisztelt Olvasónknak! Mától az eddigi öt helyett hetente hatszor jelenünk meg, ami – mivel előfizetési díjunk nem változik – Tisztelt Előfizetőink számára azt jelenti, hogy hétfői lapunkat ingyen kapják. Oldalterjedelmet is bővítünk: a mai naptól kezdve hetente legalább 80 oldal olvasnivalót nyújtunk majd Tisztelt Olvasóinknak. Új szolgáltatások közül figyelmükbe ajánljuk a már múlt héten elindult ÜZLETI IRÁNYTŰ, illetve a ma induló TÁMPONT rovatunkat, megújult formájú táblázatainakt (a deviza-, illetve kamattáblákat – hétfő kivételével – továbbra is minden nap közöljük), s még sok-sok más újdonságot, amellyel e héttől kezdve rendre találkozhatnak a NAPI hasábjain. Független hírlapunk továbbra is alapvető céljának tekint, hogy segítse olvasótáborának – elsősorban, de nem kizáróan – a gazdasági élet szereplőinek – gyors, érdemi és sokoldalú tájékozódását; azt, hogy a NAPI-ból kapott objektív információk birtokában naprakészek lehessenek minden tekintetben. Kérjük Tisztelt Olvasóinak, kísérjék figyelemmel megújulási törekvéseinket, s támogassanak bennünket véleményük, észrevételeik eljuttatásával. Vinczse Mátyás – Főszerkesztő”

Rovatok

A nap belföldön A nap külföldön A nap sztorija A nap mérlege Napi befektetés Napi extra Karrier Pénzügyeink Informatika Európai Unió Kelet-Európa Hírverő Ingatlanpiac Műtárgypiac Reklám – média Jogi tanácsadó Adótanácsadás Csődfigyelő

Utolsó szám

Megjelenés: 2015. augusztus 31.

Főszerkesztő: Csermely Péter

Folytatás: Magyar Idők (2015-)

Források

Napi I. évfolyam 1. szám

Napi Gazdaság XXI. évfolyam 238. szám

http://www.napi.hu

Wikipedia – Napi Gazdaság

Hozzászólás